Ett par frågor om bytesväskan

Kom på att jag glömt att svara på ett par frågor om bytesväskan jag stickade.

-  Är det mönster från Garnstudio?

Svar: Yes, mönstret är från Garnstudio och återfinns här:
http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=98&d_id=55&lang=se

- Jag har följt ditt arbete med spänning, delar ditt syslöjdsbetyg och har funderat på hur man skulle göra. Hur var det till slut, svårt eller mycket enklare än du trodde?

Svar: Det var mycket enklare än vad jag trodde. Det handlar mycket om att våga prova och inte vara rädd för att göra fel. Sen så måste man kanske inte göra allt exakt efter regelboken heller, man kan ju komma på egna lösningar. Mycket man inte kan kan man läsa sig till och så kan man ju be om hjälp också.


Jag älskar dig så mycket att jag hatar dig...

Jag hatar att jag älskar dig... Jag älskar dig så mycket att jag hatar dig... Finns det inte någon låt som har dessa textrader? Håkan Hellström - eller har jag fel?

image82

För det är precis så jag känner för Pulsklubbens Mrs Beeton. Har stickat en efter mycket besvär och det är en del fix kvar. De stora pärlorna sitter alldeles för löst till exempel.

image83

Jag hatar att dom är så besvärliga att sticka och att maskorna ramlar från stickorna hela tiden. Men jag älskar att dom är så mjuka och fluffigt romantiska...

Ack ja, vad är en bal på slottet?

Iiiiih!!

Det är tillåtet att bli alldeles till sig när man får paket med posten, va? :-)  För jag känner mig som en fjortis på en pojkbandskonsert. Det är ju bara så - min hemlis rockar!

image81

- Två härvor entrådigt ullgarn från Ullcentrum i en ljuvlig blålilamelerad färg. I love!
- 72% mörk choklad från Anthon Berg som är Fair Trade. Suveränt!
- En Addi rundsticka, 3,5mm 120cm. Vad bra, jag har inte någon så lång rundsticka!
- En trevlig hälsning från min hemlis.

Ett helt fantastiskt paket alltså! Håller på och klappar på garnet och funderar på vad det ska bli. En Icarus kanske? Eller kanske en bolero? Först och främst ska härvorna få ligga framme så att jag kan njuta av dom ordentligt.

Tusen tack kära hemlis! Paketet var verkligen klockrent och jag är så glad!
Och har verkligen ingen aning om vem du är... Hmm, två stämplar på paketet.... Trollhättan och Göteborg.... Vem kan du vara tro?

Sockklubben: Januari Monkey

Så här ser mina apor ut. Dom är stickade med 2,5 mm strumpstickor i Lorna's Laces Sherpherd Sock i färgen Baltic Sea. Den ena sockan är mycket större än den andra och kommer att froggas och stickas om. Men härmed anmäler jag mina Monkisar som klara! :-)

image80

Och ja, min ben ÄR så vita...*rodnar*

Syfestivalen!

Jag ska på Syfestivalen!

Det ska bli kul, men lite läskigt eftersom jag sett att flera stickbloggare ska dit. Är social, men lite blyg...

Hemlis 3 har börjat...

Kunde ju inte låta bli att vara med på en omgång till av hemlis...

Har inte skickat det första paketet till min hemlis än. Ska försöka få iväg det innan helgen. Min hemlis är verkligen en utmaning på flera sätt. Men mer än så tänker jag inte skriva för då kanske jag avslöjar mig... :-)

Ser fram emot att få mina hemlispaket. Har kännt mig lite låg på siståne, så det ska bli roligt med lite uppmuntrande paket. Jag är ju baaaaaaaaarnsligt förtjust i att få paket! :-)

Tänker nog skriva ett inlägg med lite mer info till min hemlis nån dag, har sett att flera har gjort det. Men frågan är då... vad vill du veta om mig, hemlis? :-)

En del stickat...

...men inga bilder ...än.

Får ta mig i kragen och fota lite.

Januarisockorna till sockklubben är klara, men jag kommer nog att riva upp socka nr 2. Jag stickade den alldeles för löst så den är mycket större än socka nr 1. Men jag ska fota dom och anmäla dom som klara först. :-)

Har stickat ena Mrs Beeton, det gick rätt snabbt. Men jag höll på att få krupp på det tunna kidmohairgarnet jag stickade med. Det ramlade av stickorna hela tiden. Speciellt när jag skulle sticka samman de två volangerna... MORR!! Men det gick till slut, men det är nog lite fel här och där om man granskar noggrannt.

Bakstycket till min fiskartröja i eco-ull är klart, har precis börjat på framstycket.

Har börjat på sockklubbens Februarisockar också. Stickar dom i knallrosa opalgarn.